Kirkkonummen kunta on tiedottanut uusista rajoituksista ja suosituksista eilen 2.11.2020. Rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 3.-17.11.2020.

AIKUISET:

Kunta rajoittaa tilojensa käyttöä mm. aikuisten sisäliikunnan osalta seuraavasti:

Tartuntatautilain (1227/2016) 58 §:n perusteella Kirkkonummen kunta on kunnan tartuntatautitilanteen vuoksi päättänyt, että kunnan omistamissa sisätiloissa ei voi järjestää 20-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille ikäryhmille liikuntaharjoituksia ja -ryhmiä ja 18-vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille muuta sisäharrastustoimintaa ajalla 3.11.2020 – 17.11.2020. (https://www.kirkkonummi.fi/kirkkonummi-rajoittaa-tilojensa-kayttoa-kaikessa-aikuisten-sisaharrastustoiminnassa-suosituksia-myos-koskien-lasten-harrastustoimintaa).

Käytännössä tämä tarkoittaa:

  • Yin-joogaa ja Kehonhuoltoa ei enää pidetä lähiohjauksessa vaan ne siirtyvät toteuttavaksi etätunteina tiedotettuna ajanjaksona (3.-17.11.2020). Kyseisiä ryhmiä informoidaan etäohjauksesta tarkemmin sähköpostitse.
  • Jo aiemmin peruttujen palloiluryhmien lisäksi kuntosalit (Veikkolan koulu & kirjasto) ovat nyt myös peruttu 3.11.-17.11.2020.
  • Muiden ryhmäliikuntatuntien (TehoMix, Kahvakuula, Lavis, Zumba, Teematunti) osalta jatketaan kuten aiemmin informoitu.
  • Seniorituntien (Vahvaksi & virkeäksi, Senioritanssi, Kevennetty lavis, Ikiliikkujat) osalta jatketaan ulkona.

LAPSET & NUORET:

Kunta antoi myös uusia suosituksia lasten ja nuorten ryhmien osalta:

Kunta suosittelee rajaamaan myös lasten sisällä tapahtuvassa harrastustoiminnassa ryhmien koon enintään 20 henkilöön toiminnan ohjaajat ja valmentajat mukaan lukien. Erityisesti ryhmien sekoittumista tulee välttää. Lisäksi lasten harrastusten valmentajia ja ohjaajia suositellaan käyttämään kasvomaskia koko toiminnan ajan, mikäli sille ei ole terveydellistä estettä. Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia suositellaan noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä riittäviä etäisyyksiä.

Olemme jo pitkälti huomioineet toiminnassamme 2.11. annetut suositukset, joten lasten ja nuorten ryhmien osalta ei tule isompia muutoksia. Perheliikuntaryhmissä (perheliikunta Minit & Skidit, perhesalibandy 1&2) suosittelemme aikuisille maskin käyttöä.