TehoMix

TehoMix

Liikuntatrendien kärjessä kulkeva treenimuoto – toiminnallinen harjoittelu, VeVe:ssä TehoMix.

Mitä toiminnallinen harjoittelu on?
Toiminnallisella harjoittelulla tarkoitetaan kehoa kokonaisvaltaisesti kuormittavaa, luonnollisia liikkeitä ja liikeratoja hyödyntävää harjoittelua.

Mitä hyötyjä toiminnallisella harjoittelulla saavutetaan?
Toiminnallinen harjoittelu on ensisijaisesti suorituskyvyn parantamisen väline, eikä esim. vain voima- tai jonkin muun yksittäisen ominaisuuden parantajana. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti fyysisen kunnon eri osa-alueita (voima, liikkuvuus, nopeus, ketteryys, koordinaatio, anaerobinen ja aerobinen kestävyys, tasapaino ja motoriset taidot), olipa kysymys perusteiden opettelusta tai jo valmiiksi hyvän kunnon parantamisesta. Tavoitteena on että harjoittelu tukee kehittymistäsi hyväkuntoiseksi, terveeksi, toimintakykyiseksi ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoivaksi!

Mitä treeneissä tehdään?
Treeneissä voidaan yhdistellä vaihtelevasti mm. juoksua ja juoksuharjoitteita, voimisteluliikkeitä, muita lajinomaisia harjoitteita, oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä, lisäkuormalla tehtäviä liikkeitä, naruhyppelyä jne. Kukin ohjaaja toteuttaa treenin omannäköisenään kokonaisuutena. Yhteistä harjoittelulle on kuitenkin intensiivisyys ja kova teho, sekä laadusta tinkimätön itsensä haastaminen. Monipuoliset ja mahdollistavat treeniolosuhteet pyritään hyödyntämään kekseliäästi. Oma keho on toiminnallisen harjoittelun ainoa välttämätön väline. Lisämaustetta ja monipuolisuutta voidaan tuoda harjoitteluun hyödyntämällä esim. kahvakuulia, vastuskuminauhoja, hiekkasäkkejä, köysiä, autonrenkaita tai lähes mitä vain kuormaksi kelpaavaa.

Kenelle toiminnallinen harjoittelu sopii?
Vaikka harjoitukset ovat kovia, ne soveltuvat silti kaikenkuntoisille perusterveille ihmisille – niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoillekin. Treenin haastavuutta voidaan säätää sopivaksi mm. varioimalla kuorman painoa, toistojen määrää ja suoritusmatkaa, sekä hyödyntämällä vaihtoehtoisia liikkeitä ja kehittelyitä. Ikäraja on 12 – vuotta.

Tervetuloa saavuttamaan toiminnallisella harjoittelulla tavoitteesi – ja vielä vähän päälle!

Ohjaaja: Sini Johansson

Hinta: 59 € / syyskausi (+jäsenmaksu kalenterivuodelta 20/10 €)

Paikka: Veikkolan koulun liikuntasali

Ilmoittautumislinkki alla

Erityistä: liikuntavaatteet, juomapullo.

Aikataulu: Viikko-ohjelma

Yhteystiedot: Linkki yhteystiedot

Veikkolan veikot Ry

veikot.info@gmail.com

040 503 9396

Kulotie 3, 02880 Veikkola