Vakuutukset

Lisenssit ja vakuutukset

1. Osallistujat

 

Seuran järjestämiin avoimiin kilpailuihin, tapahtumiin tai muuhun seuran järjestämään toimintaan osallistuvia, ei ole vakuutettu seuran toimesta. Myöskään mitään irtaimistoa, vaatetusta tai välineistöä ei ole vakuutettu seuran toimesta.

Jokaisella alle 20 – vuotiaalla, yleisurheilujaoksen järjestämään liikuntaan osallistuvalla, tulee olla Suomen Urheiluliiton lisenssi, joka sisältää vakuutuksen.*

Muilla ja 20 – vuotiasta vanhemmilla seuran liikuntaan osallistuvilla on hyvä olla oma, liikunnassa ja urheilussa tapahtuvat tapaturmat korvaava, vakuutus. Ensimmäisellä kokeilukerralla osallistujaa ei ole vakuutettu seuran toimesta.

Uuden lisenssikäytännön mukaisesti jokainen hankkii lisenssinsä itse.

Alle 14-vuotiaiden lisenssi sisältää vakuutuksen ja yli 14-vuotiaat sekä vanhemmat voivat SUL:n kautta ostaa lisenssin erikseen. Lisenssi sisältää vakuutuksen ja oikeuttaa osallistumaan kilpailuihin. Lisenssi on voimassa vasta kun se on maksettu.

 

Yleisurheilulisenssit

Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa.  Yleisurheilulisenssien ja Sporttiturvan hinnat kaudelle 2024 ovat 1.10.2023.

Ohjeet lisenssin hankkimiseen

Yleisurheilulisenssien hinnat

Masters -lisenssi 1964 ja aiemmin syntyneet 25 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
Aikuisten lisenssi: 2010-1965 syntyneet 39 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
Nuorten lisenssi: 2011–2016 aikana syntyneet 29  euroa(sis. Sporttiturvan)
Lasten lisenssi: 2017 ja myöhemmin syntyneet 14 euroa (sis. Sporttiturvan)

 

Sporttiturvan hinnat 2007 ja aiemmin syntyneille

Sporttiturva C: 2007–2010 syntyneet 72 euroa
Sporttiturva B: 2005–2006 syntyneet 108 euroa
Sporttiturva A: 1984–2004 268 euroa
Masters -vakuutus: 1983 ja aiemmin syntyneet 330 euroa

Voimassaoloaika
Lisenssit ovat voimassa 1.10.2023–30.09.2024

SPORTTITURVA astuu voimaan 1.10.2023, kun maksat sen lokakuun 2023 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se astuu voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkellä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturvan voimassaolo päättyy 30.9.2024.

 HUOM! Ellet ota lisenssiä, niin varmista, että sinulla on kattava vakuutus.
* Kilpailupa SUL:n alaisissa kilpailuissa.

 

2. Vakuutus, toimitsijat:

VeVe:n vapaaehtoistyön tapaturmavakuutus korvaa liiton, piirien ja seurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vakuutuksen piirissä olevaa toimintaa on kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen, valmennus, koulutus, erotuomaritoiminta, varainhankinta, luottamustyö, toimistotyö yms. Vakuutukseen sisältyvät myös matkat.
Vakuutus ei korvaa urheilussa tai siihen liittyvässä harjoittelussa sattuvia vahinkoja eikä lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta korvattavia tapaturmia. 
Toiminnanvastuuvakuutus korvaa:

  • Vakuutetun kolmannelle osapuolelle aiheuttaman henkilö- ja esinevahingon, josta vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
  • Vakuutus kattaa myös kokoontumislain 16 §:n mukaisen järjestäjän vastuun silloin, kun vakuutettu on pääsymaksullisen tai pääsymaksuttoman tilaisuuden, harjoituksen tai leirin järjestäjä.
  • Vakuutuksen perusteella vakuutusyhtiö selvittää vakuutetun puolesta korvausvelvollisuuden ja vahingon määrän, neuvottelee korvauksen vaatijan kanssa, hoitaa mahdollisen oikeudenkäynnin ja siitä tulevat kustannukset sekä korvaa sen vahingonkorvauksen, jonka vakuutettu on velvollinen maksamaan.

Ohjaajat on tapaturmavakuutettu.